Skip to main content

Tanja van der Lippe en Bas van Bavel voorzitter resp. vice-voorzitter Sociaal-Wetenschappelijke Raad (SWR)

Tanja van der Lippe is vanaf 1 januari 2020 voorzitter van de Sociaal-Wetenschappelijke Raad (SWR). Als voorzitter van de SWR is Tanja van der Lippe ook de nieuwe vicevoorzitter van Domein Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen.
Bas van Bavel is de nieuwe vicevoorzitter van de SWR en wordt de nieuwe voorzitter van het SSH-beraad.
 

Lees dit bericht hier op de site van de KNAW.

 

 

 

Wat doet de Sociaal-Wetenschappelijke Raad:

De Sociaal-Wetenschappelijke Raad (SWR) adviseert over en doet voorstellen voor bevordering van de sociale wetenschappen. De raad initieert en stimuleert waar nodig samenwerking tussen individuele onderzoekers en instellingen. Daarnaast treedt hij op als vertegenwoordiger van het sociaalwetenschappelijk onderzoek in Nederland en het buitenland.

De Sociaal-Wetenschappelijke Raad adviseert over beoefening van gedrags- en maatschappijwetenschappen. Onder andere behoren daartoe: antropologie, bestuurskunde, communicatiewetenschap, demografie, economie, onderwijskunde, pedagogiek, planologie, politicologie, psychologie, sociologie, sociale geografie en de sociaalwetenschappelijke aspecten van de gezondheids-, rechts- en historische wetenschappen.

De raad draagt adviesonderwerpen aan en speelt een rol bij de peer review van KNAW-adviezen. Daarnaast organiseert de SWR plenaire conferenties en het SSH-beraad (Social Sciences and Humanities).